De voordelen van het laten stucen van de muren en plafonds

De voordelen van het laten stucen van de muren en plafonds

Je bekijkt nu De voordelen van het laten stucen van de muren en plafonds

Het laten stucen van muren is een manier om de afwerking van de wanden in een woning of gebouw te verbeteren. Stucwerk bestaat uit een dunne laag van gips of cement die op de muren wordt aangebracht. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Er zijn verschillende soorten stucwerk die gebruikt kunnen worden voor verschillende soorten afwerkingen.

  • Spackspuitwerk: Dit is een snelle manier om een glad oppervlak te creëren en is geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen. Het is relatief goedkoop en snel aan te brengen.
  • Sierpleister: Dit is een luxere vorm van stucwerk en geeft een meer decoratief effect. Hierbij kan men kiezen voor diverse texturen en kleuren.
  • Renovatie stucwerk : Dit is speciaal ontworpen voor het renoveren van bestaande muren, dit stucwerk is vaak dunner dan regulier stucwerk.
  • Sgraffito: Dit is een techniek waarbij verschillende lagen stucwerk worden aangebracht en er met een mes of een ander instrument patroon in wordt gekrast. Hierdoor ontstaat er een reliëf in de wand.

Het laten stucen van muren is een klus die vaak wordt uitgevoerd door professionele stukadoors. Het is belangrijk om de juiste stukadoor te vinden die ervaring heeft met het type stucwerk en afwerking die je wilt. En ook om te zorgen voor een duidelijke afspraken te maken over de kosten, levertijd en garantie. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat wanneer je net een prachtige tapijt hebt laten leggen en deze onder de vlekken komt te zitten, je de kosten voor de tapijtreiniging wel vergoed wilt krijgen.

Wat kost het laten stucen van een woning?

De kosten voor het laten stucen van een woning kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Type stucwerk: Er zijn verschillende soorten stucwerk die gebruikt kunnen worden voor verschillende afwerkingen, zoals spack spuitwerk, sierpleister, renovatie stucwerk en sgraffito. Het type stucwerk dat gekozen wordt kan invloed hebben op de kosten.
  • Oppervlakte: De oppervlakte van de muren die gestuct moeten worden, speelt een grote rol in de kosten. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  • Voorbereidingswerk: Indien de muren eerst gerepareerd of geschuurd moeten worden, zullen hier kosten aan verbonden zijn.
  • Complexiteit van het werk: Hoe complexer het werk is, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  • Prijzen per stukadoor: Prijzen kunnen sterk verschillen tussen verschillende stukadoors.

Een globale richtprijs voor een reguliere stucwerk klus kan variëren tussen €25 en €70 per vierkante meter. Let wel dit is een globale richtprijs en de echte kosten kunnen afwijken afhankelijk van de factoren zoals hierboven genoemd. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende stukadoors, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten voor jouw specifieke situatie. Zorg er wel voor dat je niet alleen kijkt naar de kosten per vierkante meter, maar ook rekening houdt met uitzonderlijke situaties. Stel dat je nieuwe tapijt vies is geworden, doordat de stucadoor iedere keer in en uit lopen, dan zullen de kosten voor het laten reinigen of een tapijtreiniger huren natuurlijk wel voor hun rekening moeten komen.

Geef een antwoord